پخش زنده
امروز: -
فرماندار شهرستان ري از آمادگی شهرری برای میزبانی از 2 میلیون زائر در قالب کاروان پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما هدایت الله جمالی پور در حاشیه نشست خبري برگزاري مراسم روز اربعين در محل فرمانداري شهرستان ري با بیان اینکه دستگاه های اجرایی و اداری شهرستان ری وظایف تعریف شده و نقش محوری را در برگزاری شایسته این راهپیمایی عظیم و معنوی بر عهده دارند ، افزود : پیش بینی می کنیم با اطلاع رسانی گسترده ای که صورت گرفته در روز اربعین با افزایش 30 تا 40 درصدی شرکت کنندگان در مراسم پیاده روی ، امسال شاهد حضور 2 میلیون زائر در قالب کاروان پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی باشیم.
وی با اشاره به اینکه مراسم امسال بر اساس تجربه سال های گذشته و رفع نواقص اجرا می شود، گفت : 8 کمیته اجرایی، فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، امنیتی، ارزیابی، اطلاع رسانی، پشتیبانی و استقبال با آغاز فعالیت از 45 روز پیش وظیفه برنامه ریزی و برگزاری شایسته راهپیمایی اربعین کربلای ایران را برعهده دارند تا به بهترین وجه ممکن به زائران و عاشقان سیدالشهدا(ع) در کربلای ایران خدمات دهند.
جمالی پور افزود : ادارات، مساجد، مدارس و مراکزی که با دستگاه های دولتی در ارتباط هستند و در طول مسیر پیاده روی اربعین حسینی دایرند و انواع خدمات رفاهی مانند آب آشامیدنی و سرویس های بهداشتی را به زائران ارائه می دهند.
فرماندار ویژه شهرستان ری با بیان اینکه 70 ایستگاه صلواتی در طول مسیر پذیرای عزاداران خواهد بود خواستار دقت و امتناع زائران در دریافت خوراکی ها از افراد متفرقه شد.
معاون استاندار تهران با اشاره به حضور پر شور زائران و ازدحام شدید جمعیت راهپیمایان روز اربعین در اطراف صحن آستان از عزاداران حسيني خواست از تشرف به ضريح و صحن اصلي حرم حضرت عبدالعظیم(ع) صرف نظر و با ادای احترام از دور، از برنامه هايي كه در صحن ها و اطراف حرم برگزار مي شود،استفاده کنند.
وی در خصوص محدودیت های ترافیکی روز اربعین نیز گفت : محدودیت های ترافیکی میدان هاي ساعی، فرمانداری، شهرری، سه راه ورامین و سلمان فارسی را شامل می شود و طرح محدودیت ترافیکی از ساعت 12 شب دوشنبه تا شش بعد از ظهر روز اربعین در خیابان های اطراف حرم اجرا خواهد شد که در صورت صلاحدید، پلیس راهور ساعت این طرح محدودیت را افزایش می دهد.
فرماندار شهرستان ری افزود : با توجه به اینکه مراسم روز اربعین به پیاده روی زائران اختصاص دارد پارکینگ و محلی برای خودروهای شخصی در نظر گرفته نشده است ولی برای خودروهای عمومی مانند اتوبوس ها و تاکسی ها در اطراف حرم پارکینگ مناسب جا نمایی شده است.
جمالی پور به مسیرهای راهپیمایی اشاره کرد و افزود: مسیر اول از میدان امام حسین(ع)، میدان شوش، خیابان فدائیان اسلام و میدان شهرری است و به ضلع شرقی حرم ختم می شود و مسیر دوم از میدان جمهوری و امام زاده حسن(ع) شروع و با ورود به خیابان شهید رجایی و میدان ساعی به ضلع شرقی حرم منتهی می شود و زائران پاکدشت و ورامین از مسیر اتوبان آوینی و خیابان سلمان فارسی به ضلع شرقی حرم و زائران کهریزک و باقرشهر از خیابان شهید بهشتی و میدان ساعی به ضلع جنوبی حرم وارد می شوند.
وی با اشاره به اینکه در طول مسیر بروشور ورود به حرم بین زائران تقسیم می شود و ستادهای استقبال از زائران در دو مدخل شهرری در پل سیمان و خیابان رجایی پل آزادگان فعال هستند، گفت : علاوه بر اینکه مترو شهرستان ری در روز اربعین حسینی صلواتی و رایگان خواهد بود ، با هماهنگی های صورت گرفته ظرفیت مترو افزایش می یابد.
معاون استاندار تهران با بیان اینکه 50 دستگاه ون وظیفه انتقال عاشقان اباعبدالله(ع) از مترو شهرری تا حرم عبدالعظیم(ع) بر را عهده دارند،خاطر نشان کرد: 500 اتوبوس، 50 دستگاه ون و 50 دستگاه تاکسی در مسیرهای مختلف به زائران خدمات رسانی می کنند.
وی با اشاره به تمهیدات امنیتی برای مراسم راهپیمایی گفت: وظیفه امنیت زائران در شهر تهران بر عهده سپاه حضرت رسول(ص) و سپاه ثارالله(ع) است و در شهرری در بیرون حرم بر عهده نیروی انتظامی،راهور و فاتب و در داخل حرم بر عهده سپاه سیدالشهدا(ع) و سپاه ناحیه عبدالعظیم(ع) است.
همزمان با روز اربعين عاشقان حسيني درقالب کاروان هاي عزاداري از مبادی تعیین شده شامل میدان امام حسین(ع)، میدان آزادی و امامزاده حسن(ع) به سمت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) پیاده روی مي کنند و در آستان مقدس حضرت عبدالعظيم حسني(ع) به عزاداری و سوگواری روز اربعین می پردازند.
حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) نواده پاک امام حسن مجتبی(ع) در سال 173 هجری قمری در شهر مقدس مدینه متولد شد و مدت 79 سال عمر با برکت او با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم (ع)، امام رضا(ع)، امام محمدتقی(ع) و امام علي النقي(ع) مقارن بوده و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است.
ايشان پس از 4 سال اقامت در شهرري سرانجام در 15 شوال سال 252 هجري قمري چشم از جهان فروبست.
سخنان ائمه (ع) در مورد این شخصیت بارز و محبوب و مورد اعتماد نزد اهل بیت (ع) نشان از شخصیت علمی و مدارج بالای معنوی دارد، چنانچه در روایتی مشهور، امام هادی (ع)زیارت بارگاه حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) را برابر با زیارت مزار منور حضرت سیدالشهدا (ع) در کربلا دانسته است.